2021 Trimesečno izobraževanje v okviru programa Novinarska rezidenca na eni najboljših poslovnih šol na svetu Chicago Booth, Univerza v Chicagu, ZDA. Poleg enega semestra na študiju MBA je Stigler Center, v okviru katerega se izvaja program, za osem slušateljev priredil še okoli 15 seminarjev, na katerih so predavali profesorji z drugih najuglednejših ameriških univerz, uredniki vodilnih medijev in pomembni politiki.

2019 Zasnova programa oziroma modula iz Preiskovalnega novinarstva in predavanja na College of Europe v Natolinu, Varšava, Poljska. V živo in preko spleta sem predaval več sto slušateljem iz vzhodne in južne soseščine Evropske unije ter iz drugih celin.

2017 Desetmesečno bivanje v varovanem stanovanju pod zaščitno zvezne nemške policije v Leipzigu, Nemčija, zaradi groženj, ki sem jih prejel zaradi novinarskega dela. Varovanje mi je v okviru programa Rezidenca za novinarje zagotovil Evropski center za svobodo tiska in medijev (ECPMF).

2016 Začetek večletnega sodelovanja s tednikom Nacional, Zagreb, Hrvaška, za katerega sem preiskoval mednarodne afere v okviru mreže Evropsko preiskovalno sodelovanje (EIC). Mnoge moje članke iz projektov Football Leaks, Malta Files, Football Leaks Continues, Europe on Coke in Jersey Offshore so objavili tudi drugi evropski mediji. Sodeloval sem tudi pri projektih Court Secrets in Tax Evader Radar.

2016 Eden od več kot 3000 strokovnjakov s celega sveta, ki sodelujejo pri eni najbolj uglednih politioloških raziskav na svetu Varieties of Democracy (V-Dem) Univerze v Göteburgu, Švedska. Od leta 2016 dalje sodelujem kot strokovnjak za Slovenijo.

2013 Vodenje mednarodne novinarske preiskave na območju držav bivše Jugoslavije in Albanije v okviru mednarodno odmevnega projekta Secrecy for sale Mednarodnega konzorcija preiskovalnih novinarjev (ICIJ). Tega leta sem postal tudi član ICIJ. Pozneje sem sodeloval pri projektih Swiss Leaks, Lux Leaks in preiskavi nepravilnosti v Svetovni banki v okviru projekta Evicted and Abandoned.

2012 Bil sem eden od treh osrednjih govornikov na usposabljanju iz podatkovnega novinarstva v organizaciji News International, London, Velika Britanija, danes News Corp UK & Ireland Limited, ki izdaja britanske časnike The Times, The Sunday Times in The Sun.

2008 Postal sem dopisnik mednarodne organizacijo za zaščito novinarjev Novinarji brez meja (RSF) iz Slovenije, ki je pogosto poročal o kršitvah medijske svobode in kršitvah pravice do svobode izražanja v Sloveniji.

2008 Zaradi cenzure in političnih pritiskov sem podal odpoved delovnega razmerja na časniku Večer in začel kariero samostojnega novinarja. Moja prva preiskava v vlogi samostojnega novinarja je bila, v sodelovanju s finskim kolegom Magnusom Berglundom, razkritje podkupovanja pri nakupu oklepnikov Patria. Afera je bila objavljena na spletnem mediju Vest, s katerim sem pozneje sodeloval več let.

2001 Udeležba na dvotedenski 6. mednarodni konferenci za Evropo najvišjega francoskega Inštituta za napredne študije nacionalne obrambe (IHEDN), Pariz. Strokovne konference, na kateri so sodelovali tudi načelniki generalštabov, namestniki ministrov in drugi najvišji uradniki in strokovnjaki, sem se udeležil na vabilo francoskega veleposlaništva v Sloveniji.

2000 Dvotedensko usposabljanje iz preiskovalnega novinarstva pri časniku The Guardian, London, Velika Britanija. Takrat sem skupaj s kolegom in mentorjem Antonyjem Barnettom, danes vodilnim preiskovalnim novinarjem britanske televizije Channel 4, v časniku The Observer prvič objavil čezmejno novinarsko preiskavo. Razkrila sva tajno britansko pošiljko vojaške opreme Sloveniji, poslano le teden dni pred začetkom spopadov leta 1991.

1998 Specializirani novinar v ljubljanskem dopisništvu časnika Večer, Maribor. Pokrival sem področja obrambe, nacionalne varnosti in tajnih služb ter razkril veliko odmevnih afer. Od vohunske afere Sava in nastavitve eksploziva pod avtomobil takratnega predsednika odbora DZ za obrambo Zmaga Jelinčiča s strani pripadnikov brigade Moris pod poveljstvom Antona Krkoviča do mnogih člankov o kovčkih z gotovino iz nedovoljene trgovine z orožjem. Pod drugim imenom sem leta 2003 v tedniku Mladina razkril tudi tajno vojaško vajo “Manever”, s katero so se pripadniki brigade Moris pripravljali na morebitni državni udar.

1998 Udeležba na tritedenski 3. mednarodni konferenci za Srednjo Evropo in baltske države najvišjega francoskega Inštituta za napredne študije nacionalne obrambe (IHEDN), Pariz. Strokovne konference, na kateri so sodelovali tudi načelniki generalštabov, namestniki ministrov in drugi najvišji uradniki in strokovnjaki, sem se udeležil na vabilo francoskega veleposlaništva v Sloveniji.

1998 Univerzitetna diploma iz sociologije, analitsko-teoretske smeri. Z odlično oceno sem z naslovom Zaton moderne paradigme diplomiral pri mentorju prof. dr. Alešu Debeljaku, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.

1993 Honorarni in pogodbeni novinar časnika Delo, Ljubljana. V notranji redakciji sem najprej pokrival študentsko problematiko, po letu 1995 pa obrambo, nacionalno varnost in obveščevalno dejavnost. Leta 1996 sem objavil prvi večji preiskovalni članek o sumljivi Siemensovi dobavi radarjev in sistema za nadzor zračnega prostora v Sloveniji.

1992 Vzporedni študij sociologije na Fakulteti za družbene vede in ekonomije na Ekonomski fakulteti, Univerza v Ljubljani. V prvem letu sem opravil vse obveznosti obeh študijev, po vstopu v novinarstvo poleti 1993 sem opustil študij ekonomije.

1988 Srednja šola za naravoslovje in elektrotehniko, Šentvid, Ljubljana.