V imenu države: Odprodaja, junij 2011, Založba Sanje, Ljubljana


Prva knjiga trilogije, objavljena 16. junija 2011, ima 352 strani, 380 opomb, več kot 60 dokumentov, zemljevidov ter dokumentarnih in vojnih fotografij.

V njej je podrobno dokumentirana nezakonita odprodaja velike količine orožja in streliva iz zaseženih skladišč nekdanje Jugoslovanske ljudske armade kupcem iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine v času mednarodnega embarga na izvoz orožja na področje bivše Jugoslavije.

Zemljevid predstavlja poti konvojev z orožjem iz petih vojaških skladišč. V Sloveniji je bilo sicer okoli 25 skladišč JLA z več kot 20.000 tonami orožja in streliva.

V imenu države: Preprodaja, oktober 2011, Založba Sanje, Ljubljana

Druga knjiga trilogije, objavljena 27. oktobra 2011, ima 480 strani, 719 opomb in več kot 100 dokumentov, zemljevidov ter dokumentarnih in vojnih fotografij.

V njej sta predstavljena preprodaja in tranzit orožja preko slovenskega ozemlja na jugoslovanska bojišča v času mednarodnega embarga OZN na izvoz orožja. Več tisoč ton orožja in streliva je z več kot 16 ladjami priplulo v Koper.

Zemljevid predstavlja le manjši del transportov orožja v organizaciji takratnih ministrov Janeza Janše in Igorja Bavčarja.

V imenu države: Prikrivanje, april 2012, Založba Sanje, Ljubljana

Tretja knjiga trilogije, objavljena 19. aprila 2012, ima 512 strani, 696 opomb in več kot 140 dokumentov, zemljevidov ter dokumentarnih in vojnih fotografij.

V njej so predstavljene mnoge kriminalistične in parlamentarne preiskave trgovine z orožjem in pojasnjeno je tudi, kako in zakaj so neslavno propadle. Policija je vložila 16 ovadb zoper 21 osumljencev zaradi 25 kaznivih dejanj, obsojen ni bil nihče. Trilogija se zaključi s podkupovanjem ob nakupu oklepnikov Patria, pri katerem so bili v glavni vlogi akterji nezakonite trgovine z orožjem iz 90. let.

Zemljevid prikazuje tok denarja, ki se je v obliki podkupnin iz Finske vračal v Slovenijo.


Hrvaški prevod trilogije U ime države, založba Jesenski i Turk, Zagreb

Knjižna trilogija o trgovini z orožjem je leta 2013 izšla tudi v hrvaškem prevodu pri ugledni založbi Jesenski i Turk, Zagreb, Hrvaška.